Završene prijave za akciju Papirko

Papirko plakat

Za sudjelovanje u akciji Papirko prijavilo se gotovo 5 posto svih osnovnih škola u Hrvatskoj. Učenici će u svojoj su zajednici tijekom travnja i svibnja  prikupljat stari papir, a sve s ciljem promicanja recikliranja i brige o okolišu.

Recikliranje počinje kod kuće i jedna je od najjednostavnijih stvari koju možemo učiniti, a da ima pozitivan utjecaj na okoliš.

Recikliranje papira ali i drugog otpada treba provoditi svakodnevno jer se gotovo sve što koristimo može reciklirati. Recikliranjem papira smanjujemo količine otpada na odlagalištu, dobivamo nove proizvode uz manji trošak vode, energije i materijala, ali i sprječavamo emisije stakleničkih plinova koji uzrokuju globalno zagrijavanje.

Učenici prikupljaju papir od 19.04. do 10.05.2021. Vaganje i slanje potvrde o prikupljenoj količini odvijat će se u periodu od 11.05. do 31.05.2021. godine.

Najuspješnije škole nagradit će partner projekta HEP. HEP će nagraditi jedan razred učenika osnovne škole koja postigne najbolje rezultate u akciji  izletom u Hrvatski Nacionalni park i/ili Park.

Papirko plakat

Oznake:

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Papirko

Vezane objave

Novosti

Papirko: Poziv školama

POZIV ŠKOLAMA NA UKLJUČENJE U AKCIJU PAPIRKO Ovim putem pozivamo Vas na uključenje u akciju Papirko, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama te

Pročitaj više »
Novosti

Jeste li znali?

Četvrtinu kućnog otpada čini stari papir: novine, časopisi, prospekti, katalozi, pisma, bilježnice, knjige, kutije, vrećice od papira (škarnicli) i sl. Za proizvodnju papira osnovni sastojak

Pročitaj više »